Publică un anunț
piatasud.md

Trei cazuri de fraudă în documente oficiale depistate de polițiștii de frontieră ai DR SUD

Trei cazuri de fraudă în documente oficiale depistate de polițiștii de frontieră ai DR SUD

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au înregistrat, în ultimele 48 de ore, trei cazuri de fraudă în documente oficiale. 

În punctul de trecere a frontierei Cahul a fost documentat un bărbat de 29 de ani, cu dublă cetățenie (RM/BGR). Bărbatul, originar din raionul Cantemir, era la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare germane. La verificarea actelor de călătorie, polițistul de frontieră a avut bănuială rezonabilă asupra permisului de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile din Polonia. Cercetarea amănunțită cu tehnica specială, a rezultat cu stabilirea indicilor de falsificare. Fiind audiat, moldoveanul a mărturisit că pentru a-și facilita angajarea la muncă peste hotare și-ar fi perfectat permisul. A fost ajutat de un intermediar, serviciile căruia l-a costat – 1500 de euro.

În punctul de trecere a frontierei Basarabeasca au fost inițiate cercetări pentru uz de fals în acte pe numele a doi tineri din Ucraina. Ambii s-au prezentat în calitate de pietoni, pe sensul de intrare în Moldova. În baza criteriilor de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control special actele de călătorie ale străinilor, inclusiv certificatele medicale privind incapacitatea de exercitare a serviciului militar, ce le dețineau asupra lor.

Ca urmare a verificării certificatelor medicale, dar și fiind observat că tinerii nu prezentau semne de inaptitudine fizică sau psihică, s-a constatat că documentele s-au falsificat. Persoanelor le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în acte oficiale (art.361, al.1 CP al RM).

Articole similare