Publică un anunț
piatasud.md

Ucraina demarează vaccinarea anti-covid la începutul lunii februarie

Ucraina demarează vaccinarea anti-covid la începutul lunii februarie

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a anunțat recent că Ucraina va obține „în viitorul apropiat” un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru campania de vaccinare, relatează MOLDPRES cu referire la B1. 

Zelenski a ridicat moralul ucrainenilor, anunțând că vaccinarea va începe din februarie. „Primul milion de doze de vaccinuri produse de un important grup internaţional va fi livrat în viitorul apropiat”, afirmă președintele ucrainean. 

Acesta a subliniat că experiența acumulată și cooperarea cu instituțiile internaționale a ameliorat situația epidemiologică, care este “mai stabilă, sub control şi mai puţin amenințătoare decât în primăvară”. El și-a îndemnat compatrioții „să respecte regulile de siguranță”.

Prin intermediul programului COVAX, Ucraina va primi 8 milioane de doze, iar guvernul ucrainean a mai contractat între 1,9 milioane – 5 milioane de doze din vaccinul chinezesc CoronaVac, dacă se va dovedi că acesta este eficient. 

Mai mult de jumătate din populația Ucrainei (între 52% şi 56%) vrea să se vaccineze anti-COVID. Pentru moment, statistic, populația Ucrainei constituie 40 mln de oameni.

Articole similare