Publică un anunț
piatasud.md

Un bărbat din raionul Vulcănești, salvat de la moarte de medicii de la Urgență

Un bărbat din raionul Vulcănești, salvat de la moarte de medicii de la Urgență

Un bărbat de 88 de ani, dintr-o localitate din raionul Vulcănești, a fost la un pas de moarte, după ce a suferit de o problemă cardio-vasculară. Acesta a avut nevoie de ajutorul medicilor de la urgență din cauză că a suferit de dispnee și vertij, transmite deschide.md

Apelul de ajutor a parvenit astăzi, 4 iunie, la ora 01:15, fiind recepționat de Dispeceratul comun de urgență a IMSP CNAMUP.  

„Din anamneză s-a constatat că pacientul se afla la evidența medicului de familie cu maladii cronice ale sistemului cardio-vascular. La data de 03.06.2024, ora 14:00 pacientul a avut o sincopă (n.r. – încetare subită momentană sau definitivă a funcției inimii), dar nu s-a adresat după ajutor medical. La data de 04.06.2024 ora 01:00, a avut o sincopă repetată, după ce a solicitat intervenția ambulanței”, ne informează specialiștii din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

În acest sens, a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă PAMU Cișmichioi din cadrul SAMU Vulcănești, în următoarea componență: asistent medical – Svetlana Cioban; infirmier – Serghei Petiș; conducător autoambulanță – Mihail Vornicov.

„Echipa AMU a examinat pacientul, acordând ajutorul medical de urgență la etapa de prespital și pregătindu-se pentru transportare la spital. La ora 02:16 a survenit stop cardio-respirator, imediat membrii echipei au început manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală”, se menționează în mesajul celor de la CNAMUP.

Din fericire, după primul șoc aplicat, la ora 02:18 s-a restabilit ritmul sinusal și pacientul a fost transportat cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali la IMSP Spitalul Raional Vulcănești.

Articole similare