Publică un anunț
piatasud.md

Un cetățean a încercat să treacă ilegal frontiera și să ajungă la Bolgrad

Un cetățean a încercat să treacă ilegal frontiera și să ajungă la Bolgrad

Un conațional riscă să fie penalizat pentru tentativa de trecere ilegală a hotarului. Polițiștii de frontieră l-au reținut la doar câțiva metri de la frontiera moldo-ucraineană.

Acesta a încercat să ajungă în orașul Bolgrad, Ucraina, prin ocolirea punctului de trecere pentru că nu deținea vreun act.

În după amiaza zilei de 4 august curent, la Sectorul Poliției de Frontieră Vulcănești a fost receptionată o informație referitor la o tentativă de trecere ilegală a frontierei. Astfel, patrula mobilă a Sectorului aflată în misiune de serviciu s-a deplasat pe direcția localităților Mirnoe –Vinogradovca. În urma acțiunilor întreprinse au identificat un bărbat ce se îndrepta cu pas grăbit spre linia de frontieră, prin ocolirea intenționată a punctului de trecere.

După ce a fost monitorizată câteva clipe, persoana a fost reținută și solicitată să prezinte vreun act de identitate, fapt ce nu s-a întâmplat. 

În baza cercetărilor preliminare, s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 40 de ani, este originar din raionul Taraclia, satul Budăi. Audiat, cetățeanul sus menționat, a declarat că își dorea să ajungă la piața din orașul Bolgrad, Ucraina, iar din lipsa documentului de călătorie a recurs la această ilegalitate.


În repercursiune a fost întocmit proces verbal de constatare a tentativei de trecere ilegală a frontierei de stat. Cazul fiind cercetat în continuare de către ofițerii de urmărire penală din cadrul DR Sud, conform art. 362 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Articole similare