Publică un anunț
piatasud.md

Un învinuit pe o cauză penală, depistat după o lună de căutări

Un învinuit pe o cauză penală, depistat după o lună de căutări

Un locuitor al raionului Cimișlia, care era anunțat în căutare națională pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare a frontierei de stat, a fost identificat și reținut la Leova. Reținerea învinuitului a avut loc în urma unei acțiuni comune ale angajaților SPF Leova și IP Leova.

Astfel, în luna decembrie a anului trecut, pe numele conaționalului de 54 de ani a fost pornită o cauză penală, fiind bănuit în comiterea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Ulterior, bărbatul s-a eschivat de a se prezenta la audieri, ascunzându-se de organul de urmărire penală al Direcției regionale Sud.  Acest fapt a și condus la anunțarea acestuia în urmărire națională.

În baza informațiilor operative, locul aflării moldoveanului a fost identificat și în comun cu reprezentanții IP Leova s-a intervenit, iar ca rezultat persoana a fost reținută și prezentată Procuraturii raionului Taraclia. 

În continuare, acțiunile de urmărire penală se desfășoară în vederea atragerii la răspundere a conaționalului, conform art.362 (alin.1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Articole similare