Un Italian învață apicultorii și crescătorii de oi din raionul Cahul cum să se coopereze

În perioada 11-12 octombrie și 14-15 octombrie, la Cahul, se va desfășura un atelier de instruire prin metoda simulării, moderat de expertul din Italia, dl Alessio Vici, reprezentant al Coopermondo.

În cadrul atelierului participanții vor avea oportunitatea de a se familiariza cu modalitățile de înființare și gestionare a unei cooperative.

Înființarea unei cooperative este similară înființării oricărei alte afaceri, totuși aceasta este diferită de alte modele de afaceri prin faptul că se stabilește prin efort colectiv, iar luarea deciziilor are loc în grup, precum și printr-un set de principii de cooperare care ajută la ghidarea cooperativei.

Setul de instrumente al Organizației Internaționale a Muncii (ILO) Think.Coop și Start.Coop au fost special concepute pentru a permite participanților să simuleze procesul de înființare și lansare a unei cooperative într-un mod participativ și eficient.

Datorită acestei instruiri participanții vor fi capabili să:

• Înțeleagă beneficiile și provocările specifice legate de modelul de cooperare în comparație cu alte tipuri de întreprinderi sau organizații economice;
• Fie capabili să ia o decizie în cunoștință de cauză și să înțeleagă dacă o cooperativă poate fi o opțiune adecvată de afacere;
• Identifice membrii de bază ai cooperativei;
• Definească ideea de afaceri;
• Analizeze fezabilitatea ideii de afacere.

Acest atelier este prevăzut pentru producătorii de miere din Cahul, precum și pentru crescătorii de oi și reprezintă efortul proiectului ILO ”Promovarea ocupării tinerilor” în cadrul Parteneriatului Local de Ocupare (LEP) Cahul privind crearea a doua cooperative de producere.

Programul de activitate pentru cele patru zile de instruire: 11.00 – 14.00, inclusiv pauză de cafea. Evenimentul se va desfășura în incinta Incubatorului de Afaceri din Cahul, etaj 2, sala mică (str. Bogdan Petriceicu Haşdeu, 2).

Nu ratați provocarea și șansa de a înțelege cum să deveniți un antreprenor de cooperativă!

Pentru detalii și înscrieri contactați: 069 70 81 07, Vitalie Ponomariov