Publică un anunț
piatasud.md

Un nou azil pentru câini maidanezi va fi deschis la Cahul

Un nou azil pentru câini maidanezi va fi deschis la Cahul
© foto simbol sursa foto: ziuadeconstanta.ro

Problema câinilor maidanezi a fost și rămâne a fi una gravă în orașul Cahul. Un nou azil pentru câini maidanezi va fi deschis în apropiere de satul Cotihana, totul după ce niște voluntari împreună cu primarul mun. Cahul au constatat nereguli la azilul existent. Olga Percemli este reprezentanta Asociației pentru protecția animalelor din or. Cahul și în cadrul emisiuni inDIRECT din 20 iulie 2021 ne-a vorbit despre procesul de reabilitare a azilului.

„Cățeii erau neglijați, nu aveau apă, erau flămânzi, unii erau foarte bolnavi” a declarat Olga Percemli.

S-a decis ca vechiul azil să fie închis, câinii să fie eliberați, până ce va fi gata noul azil cu noi condiții. Astfel, la începutul lunii iulie a demarat un proces de colectare de fonduri pentru a reabilita azilul pentru câini maidanezi din mun. Cahul. Pe lângă susținerea primăriei, în ajutor au venit câteva magazine de construcții, oferind materiale gratis sau cu reducere, iar iubitorii de animale au făcut transferuri bancare. 

„Orice mână de ajutor este binevenită” afirmă Olga Percemli.

La moment este închiriat un nou teren cu careva construcții care necesită reparație. În procesul de reabilitare sunt implicate și persoane care conform hotărârii de judecată trebuie să lucreze în folosul comunității. Un medic veterinar se va implica în procesul de sterilizare, vaccinare și tratament a câinilor. S-au încheiat acorduri de colaborare cu grădinițele care vor oferi hrană. De asemenea, sunt angajate două persoane care se vor ocupa cu prinderea câinilor.

„Vrem să sesizăm toată societatea din municipiu despre problema și despre faptul că este soluție, lucrăm asupra soluției. Noi suntem echipa care lucrăm deschis, care avem idei, forțe…avem nevoie de oameni, avem nevoie de susținerea voastră” susține Olga Percemli.

Menționăm ca azilul are deja și o denumire- Scooby-doo.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare