Publică un anunț
piatasud.md

Un polițist ar fi cerut mită pentru a nu documenta cazuri de comerț neautorizat

Un polițist ar fi cerut mită pentru a nu documenta cazuri de comerț neautorizat

Un ofițer al Inspectoratului Național de Investigații (INI) al Inspectoratului General al Poliției a fost reținut în această dimineață de Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii Procuraturii Anticorupție (PA) într-un dosar de corupere pasivă.

Polițistul, împreună cu un coleg de-al său, este bănuit că ar fi pretins și acceptat mijloace financiare de la un bărbat pentru a nu documenta două cazuri de comerț neautorizat.

Conform informațiilor CNA, polițistul și colegul său ar fi primit 27.000 de lei de la bărbat pentru a nu documenta comerțul neautorizat realizat de un grup de persoane. În aceeași zi, cei doi polițiști ar fi primit de la același bărbat încă 750 de euro pentru a nu întreprinde acțiuni pe marginea unui alt caz de comerț neautorizat.

În vederea bunei desfășurări a urmăririi penale, CNA a efectuat percheziții la domiciliile celor doi polițiști și într-un automobil. În urma acțiunilor de urmărire penală, unul dintre polițiști a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA.

La moment, se desfășoară și alte acțiuni pentru examinarea obiectivă și sub toate aspectele a cazului, sub conducerea procesuală a PA.

Articole similare