Valeriu Musteață: Cea mai mare problemă pentru Cotihanaeste lipsa sistemului de apeduct și canalizare

Valeriu Musteață: Cea mai mare problemă pentru Cotihanaeste lipsa sistemului de apeduct și canalizare

În cadrul emisiunii inDIRECT din 21 iunie 2021, Valeriu Musteață ne-a vorbit despre problemele cu care se confruntă locuitorii s. Cotihana și problemele care au fost rezolvate.

Cea mai importantă problemă este lipsa sistemului de apeduct și canalizare. O problemă identificată în urma sondajelor. La ora actuală, doar jumătate de sat este conectat la apeduct de la fântâna arteziană, însă satul nu dispune de un sistem de canalizare centralizat.

„Această problemă este de un rang important și pe care cetățenii din Cotihana o așteaptă cu nerăbdare” afirmă Valeriu Musteață.

O veste îmbucurătoare, este faptul că datorită Proiectului de apă și canalizare pentru Cahul, și în Cotihana se va implementa acest proiect. Ca urmare, apr. 100% de gospodării din localitate vor fi conectate la sistemul de apă potabilă și la cel de canalizare.

O altă problemă în Cotihana ține de starea proastă a drumului central, care necesită reparație. O porțiune de drum este administrată de Consiliul Municipal , iar cealaltă de Consiliul raional. Însă conform spuselor lui Valeriu Musteață, această problemă va fi rezolvată în timpul apropiat.

„Chiar dacă Cotihana de ceva timp se află în componența primăriei mun. Cahul, totuși eu cred ca ea este o localitate rurală, cu tradițiile, cu aspectele ei” menționează Valeriu Musteață.

Menționăm că datorită faptului ca s. Cotihana este parte a mun. Cahul, acest sat a avut parte de următoarele schimbări: reparația capitală a podului care leagă doua părți ale satului; 2 sectoare de drum s-au asfaltat capital; s-a curățat lacul din centrul localității; s-a reparat acoperișul casei de cultură; iar recent s-a făcut un teren de minifotbal.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare