VIDEO// Tehnici de autoapărare fizică și emoțională au fost prezentate la Cahul

Cahulenii au avut șansa de a cunoaște tehnici de autoapărare fizică și emoțională, în situații de risc care pot apărea oricând și oriunde. Procedeele au fost prezentate de sportivii clubului de taekwondo „Spartan” din Cahul, evenimentul fiind organizat în parcul „Grigore Vieru” din municipiul Cahul. 

„Noi organizăm multe traininguri, seminare, dar cunoașterea tehnicilor de autoapărare pentru tineri, cât și pentru adulți este foarte importantă. Clubul sportiv „Spartan” a fost de acord să ne prezinte un șir de tehnici, în aer liber, pentru tinerii și adulții care se plimbă prin parc. În orice moment poate apărea o situație de agresiune, violență și e bine să cunoaștem cum putem să ne apărăm. Am încercat să prezentăm nu doar tehnici fizice de autoapărare, dar și emoționale”, a declarat Svetlana Busuioc, coordonatoare de proiect, A.O. Perspectiva, Cahul. 

Zeci de persoane care au fost în parcul central din Cahul au avut posibilitatea de a urmări prezentarea sportivilor, dar și de a pune în practică, sub supravegherea specialiștilor, cele văzute și învățate. 

„Fără componenta de autoapărare, nu există nici o artă marțială. În sport contează foarte mult pregătirea fizică. Și autoapărarea, și pregătirea fizică sunt legate una de alta. Autoapărarea nu se învață la televizor sau pe internet, autoapărarea se practică în sală”, a menționat Ivan Iliev, antrenorul clubului sportiv „Spartan”.  

Activitatea a fost organizată de A.O. Perspectiva în colaborare cu Centrul Media pentru Tineri, în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Acest produs a fost realizat de către Ziua de Azi Cahul, în colaborare cu Centrul Media pentru Tineri, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.

Articole similare