Publică un anunț
piatasud.md

Zi neagră pentru Cahul. 26 de cazuri confirmate de infectare cu COVID- 19 și un deces. Autoritățile impun noi restricții

Zi neagră pentru Cahul. 26 de cazuri confirmate de infectare cu COVID- 19 și un deces. Autoritățile impun noi restricții

Despre aceasta a informat Vladimir Calmîc, președintele Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică Cahul în cadrul conferinței de presă susținută astăzi.

Cele mai multe cazuri, din totalul de 26 confirmați sunt din Municipiul Cahul 13 persoane și Pelinei – 6 persoane, dintre care 4 doar membrii ai unei familii. Astăzi, la un spital din Chișinău a decedat un bărbat de 70 de ani.

Potrivit domnului Calmîc, rezultatul zilei de astăzi a provocat decizii  și măsuri drastice aprobate de Comisia raională, totul pentru a stopa răspândirea COVID-19 printre care și închiderea piețelor.

„Este un pericol eminent vizitarea cimitirelor. Ne pare rău pentru acest pas, dar lumea trebuie să înțeleagă: pasul acesta a fost făcut dintr-o necesitate stringentă și din dorința autorităților de a păstra sănătatea cetățenilor” a declarat Vladimir Calmîc.

Astfel, principalele decizii adoptate sunt:

1. Sistarea activității piețelor din municipiul Cahul  începând cu 9 iunie – până pe 22 iunie.

Rămâne doar să activeze piața angro amplasată pe str. Dunării din mun. Cahul, pentru vânzarea produselor agricole.

2. accesului la cimitirele din raionul Cahul  6 iunie 2020 – 19 iunie 2020

3. Sistarea transportului public interurban și a transportului  agenților economici de 8 iunie – 21 iunie  

4. Se sistează activitatea S.A. Tricon, Draxlmaier și LTM pentru 14 zile ( 8 iunie – 21 iunie)„Deciziile sunt dure, dar când analizezi aceste decizii, înțelegi că la baza acestor decizii a stat grija față de oameni. Sperăm să fim înțeleși de către populație și agenții economici a căror activitate va fi sistată de mâine” a declarat Vladimir Calmîc. 

https://www.facebook.com/ziuadeazi.md/videos/680146412550506/

Articole similare