Află rețeta de Dumadă tradițională moldovenească. Poftim la masă!

După mai multe solicitări din partea urmăritorilor canalului nostru de rețete tradiționale Poftim la Masă! am decis să arătăm procesul de preparare a Dumadei.

Dumada este un element indispensabil al bucătăriei naționale moldovenești. Ea se folosește pentru a da o culoare roșie și gust specific bucatelor. 

Prepararea dumadei este un proces simplu dar lungă durată și este nevoie de multă atenție. 

Ingrediente: 

  • 5 kg de corn roșu. se mai poate pregătit și din ardei gras roșu sau din gogoșari 
  • 100 gr. sare
  • 150 ml ulei 

Mod de preparare:

  • Cornul l-am spălat, curățat și tras prin mașina de tocat. Pasta care a ieșit se pune la fiert într-un ceaun. Se adaugă sare și ulei.
  • Se fierbe la cel mai mic foc posibil până când se evaporă toată apa, iar pasta va căpăta o culoare bordo. 
  • Este foarte important ca pasta să fie amestecată permanent pentru a evita lipirea de fundul ceaunului.
  • Noi am fiert-o circa 6 ore.
  • Dumada arsă nu poate fi folosită la prepararea mâncării. 
  • Când dumada este aproape gata, se pune în cuptor pentru 5-7 minute. 
  • Se conservează.

Poftim la masă! 

Articole similare