Publică un anunț
piatasud.md

Agricultorii afectați de secetă vor primi motorină din partea României

Agricultorii afectați de secetă vor primi motorină din partea României

Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Maia Sandu pe pagina sa oficială, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, în următoarea perioadă urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. „Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, a menționat Maia Sandu.

„Ne bucurăm de această veste bună pentru țara noastră – ca urmare a înțelegerilor pe care le-am avut cu domnul Iohannis, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest ajutor de 6000 de tone de motorină, în special Președintelui Klaus Iohannis și Prim-ministrului Florin Cîțu”, a adăugat șeful statului.

Liderul de la București a anunțat, în cadrul vizitei de la Chișinău, că România a pregătit un pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, care include furnizarea a până la 200 mii de doze de vaccin, ajutor din partea experților români la pregătirea strategiei de vaccinare, precum și medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19.

Articole similare