Publică un anunț
piatasud.md

Municipiul Cahul va primi fonduri pentru dezvoltare locală în patru proiecte

Municipiul Cahul va primi fonduri pentru dezvoltare locală în patru proiecte

Consiliul municipal Cahul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, patru decizii ce vizează proiecte care vor fi implementate în municipiu.

Primul proiect ține de îmbunătățirea managementului deșeurilor în mun. Cahul și va beneficia de o finanțare în valoare de 74,512 USD, oferită de către PNUD Moldova prin programul „Primari pentru creșterea economică”.

În cadrul acestui proiect, ÎM GCL a fost desemnat ca partener pentru a se ocupa de construcția platformelor de colectare a deșeurilor, precum și gestionarea acestora. Pentru a îndeplini aceste obiective, ÎM GCL va primi o finanțare de 800,000 de lei din bugetul proiectului.

Un alt proiect aprobat vizează amenajarea unui scuar în sectorul Lipovanca, la intersecția străzilor Doina cu Griviței. Acest proiect va fi finanțat de Solidarity Fund PL în Moldova și va beneficia de o sumă totală de 345,000 de lei. Din această sumă, 45,000 de lei provin din bugetul local al municipiului.

Totodată, s-a dat undă verde pentru proiectul care presupune dotarea și dezvoltarea unei noi grupe de creșă în grădinița nr. 8 „Prichindel”. Acesta a fost aplicat în cadrul apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare locală pentru oferirea unor granturi mici din mijloacele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Scopul proiectului este de a crea condiții optime de învățare pentru aproximativ 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani, prin dotarea grupei de creșă conform standardelor educaționale și recondiționarea pavilionului destinat acestei grupe.

În cadrul Programului Național „Satul European”, a fost aprobat, de asemenea, proiectul pentru reparația și modernizarea Gimnaziului „Mihail Kogălniceanu” din satul Cotihana. Scopul acestuia este de a îmbunătăți condițiile de învățare și infrastructura instituției, contribuind la reducerea diferențelor în educație între zonele urbane și rurale. Printre scopurile propuse se numără reabilitarea gimnaziului, renovarea blocurilor sanitare, înlocuirea ușilor și a ferestrelor. În cazul în care valoarea proiectului va depăși suma de 450 000, banii vor fi alocați din bugetul local.

„Fiecare proiect câștigat, înseamnă mai multe oportunități de dezvoltare economică, socială și culturală pentru orașul nostru. Aceste proiecte vor contribui la modernizarea infrastructurii și la crearea unui mediu mai sustenabil și mai prietenos pentru comunitatea noastră. Sperăm că vor fi cît mai curînd alocate de către autoritățile centrale resursele financiare necesare realizării proiectelor aprobate. Desigur, orice proiect aprobat spre finanțare este rezultatul efortului, dedicării și competenței echipei Primăria Municipiului Cahul”, a scris pe pagina sa de Facebook Nicolae Dandiș, primarul mun. Cahul.

Articole similare