Publică un anunț
piatasud.md

Ambasadorul României: Renovarea căminului Universității din Cahul va oferi condiții mai bune studenților de la universitate și va atrage alții noi în instituție!

Ambasadorul României: Renovarea căminului Universității din Cahul  va oferi condiții mai bune studenților de la universitate și va atrage alții noi în instituție!

La întâlnirea din 28 mai 2024, dintre Ambasadorul României, Cristian Leon Țurcanu, și primarul municipiul Cahul, Nicolae Dandiș, s-a pus accentul pe eforturile de renovare a căminului Universității din Cahul. Totodată, au fost abordate și subiecte legate de asistența pe care România o oferă Republicii Moldova în general.

„Avem această veste bună, legată de aprobarea unui nou proiect în cadrul Acordului de Asistență de 100 de milioane euro pentru Republica Moldova. Este vorba despre renovarea unui cămin al Universității „B.P. Hașdeu”, care este un proiect foarte valoros pentru că va oferi condiții mai bune studenților de la universitate și va atrage alții noi”, a menționat Cristian Leon Țurcanu

Menționăm că în baza acordului încheiat între cele două Guverne în februarie 2022, România va contribui cu 11,5 milioane lei(roni) la reconstrucţia căminului studenţesc al Universităţii de Stat ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul. Fondurile vor fi transferate în acest an, în trei tranşe, în funcţie de stadiul execuţiei lucrărilor.

Totodată, Ambasadorul a apreciat activitatea primăriei municipiului Cahul și implicarea acesteia în diverse proiecte de cooperare cu localități din România, diverse sectoare din București, precum și mai multe programe de înfrățire, inclusiv recenta ”înfrățire” cu Cluj Napoca.

VEZI și: Municipiul Cahul va semna un acord de colaborare cu Cluj-Napoca, România

„Am discutat și despre pregătirile pentru alegerile europarlamentare și bineînțeles pentru Referendum și importanța acestuia în Calea Europeană a Republicii Moldova, pentru că perspectiva Europeană a acestei țări este legată și de aceste două aspecte. În primul rând, pentru că europarlamentarii care vor reprezenta România și în noul Parlament European vor lua decizii despre viitorul european al Republicii Moldova. De aceea, este important ca cetățenii români de peste acest mal al Prutului, să meargă să voteze pe 9 iunie 2024” , a declarat acesta pentru ziuadeazi.

În aceeași zi, Ambasadorul României a vizitat și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat, în care a participat la festivitatea de acordare a diplomelor de merit elevilor premianți ai olimpiadelor școlare.

Articole similare