Publică un anunț
piatasud.md

UE // „Traversează spre egalitate” este mesajul apărut pe trecerile de pietoni din câteva localități din raionul Cahul

UE // „Traversează spre egalitate” este mesajul apărut pe trecerile de pietoni din câteva localități din raionul Cahul

Pe mai multe treceri de pietoni din municipiul Cahul, comunele Cucoara, Zîrnești, Pelinei dar și din satele Andrușul de Jos, Slobozia Mare și Văleni au apărut mesaje despre egalitatea de gen. 

Această activitate face parte din proiectul EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni” finanțat de European Union in the Republic of Moldova și implementat de UN Women Moldova și UNICEF Moldova.

„În fiecare an, în luna mai, celebrăm Ziua Europei, și ne pare bine cî în acest an comuna Cucoara este parte a acestui mare proiect de promovare a principiilor și valorilor europene, și în special al egalității de gen care este atât de esențial pentru o comunitate sănătoasă” a declarat Tatiana Denisenco,, primara comunei Cucoara, raionul Cahul.

Mesajele au fost realizate în colaborare cu Administrațiile Publice Locale și Inspectoratul de Poliție Cahul.

„Aceste mesaje scrise în fața școlii ne vor aminti ori de cite ori vom trece prin aceasta zonă că într-o comunitate trebuie sa fim ne respectăm, să ne sprijinim unul pe altul” a declarat Ina Goța, directoarea gimnaziului „Gheorghe Asachi” din c. Cucoara. 

Treceri de pietoni înscrise cu mesaje despre egalitate sunt și în satul Văleni, raionul Cahul. 

Elena Boeru, Directoare adjunctă a Gimnaziului Ștefan cel Mare, s. Văleni a declarat că egalitatea de gen este unul dintre obiectivele sale principale, iar în calitate de  cadru didactic tinde să cultive aceste valori frumoase și tinerei generații. 

„Dacă punem drept temelie respectul pentru demnitate umană, libertate, democrație, egalitate, respectarea drepturilor omului, fără îndoială construim o societate puternică inclusiv prin promovarea acestor mesaje pozitive inscripționate pe trecerile de pietoni” a mai declarat Elena Boeru,  

În municipiul Cahul, au fost amenajate 5 treceri de pietoni cu mesaje despre egalitate de gen. 

În total, în raioanele Cahul și Ungheni, 52 de treceri de pietoni au fost marcate cu mesaje despre egalitatea de gen în 24 de localități, toate acestea fiind consacrate celebrării Zilei Europei. 

Author: ziuadeazi.md