Andreea Ghidu – tânara din Cahul care cucerește industria modei

Andreea Ghidu – tânara din Cahul care cucerește industria modei

Andreea Ghidu, o tânără ambițioasă din Cahul, a demonstrat că visurile pot deveni realitate. Deși a pornit timid de la o simplă aspirație din copilărie, Andreea a reușit să urce pe podiumurile de modă din marile metropole ale lumii, colaborând cu nume celebre din industria fashion.

“Din perioada adolescenței, fiind printre cei mai înalți copii și având un minim de kilograme, deseori persoanele din jurul meu, imi insuflau ideea de modeling. Locuind într-un orășel mic,  nu am acordat prea mare atenție acestei idei și am lăsat-o, ca o mică aspirație. Primul meu casting a fost în Chișinău, pentru o agenție din România. Aveam 16-17 ani, emoționată, alături de cel mai bun prieten, am gustat o scurta introducere în lumea modelingului. După acea experiență, am renunțat temporar la idee. După absolvirea liceului, am început să studiez la Facultatea de Medicină Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgul Mureș, aspirând  la o carieră în domeniul,  nutriție și dietologie”, ne povestește Andreea.

Cum ai descrie parcursul tău pe podiumurile internaționale?

– Pe perioada facultății, pe lângă studiu, mi s-a oferit posibilitatea de a avea mici colaborări cu fotografi, designeri și make-up, artiști din zonă. Nu peste mult timp, a năpustit Covid19,  care a pus totul pe pauză. Spre sfârșitul pandemiei, după ce toată lumea și-a reluat activitatea,  am decis să aplic la o agenție din zona Ardealului, la Cluj. După ce am fost selectată, am început niște cursuri de pregătire (catwalk, posing…) Făceam naveta, o dată pe săptămână și oscilam între facultate și cursuri. 

Oportunitatea a venit în 2022, când a fost contactată de o firmă de televiziune pentru a defila la o prezentare în Palazzo Versace din Dubai. Deși speriată, Andreea a ales să-și asume riscul și a demonstrat talent și profesionalism.

“ În vara anului 2022, câteva săptămâni înaintea celebrării evenimentului de absolvire, am avut prima prezentare de modă. O experiență nouă, frumoasă și foarte haotică. Lunile următoare m-am mutat în Cluj-Napoca, având  intenția de a începe activitatea în domeniul studiilor finisate și de a menține poziția de model, ca hobby. Luni mai târziu, am fost contactată de o firmă de televiziune internațională în domeniul fashionului, cu sediul la București, pentru a defila la o prezentare în incinta Palazzo Versace, din Dubai. Speriată și îngândurată, plină cu tot felul de stereotipuri infiltrate, eram convinsă că nu se merită, că este doar o înșelătorie și cine știe ce urmează. La câteva zile, după ce mi-am consultat prietenii și familia pentru a lua o decizie, am fost încurajată , cel puțin să merg la casting în București pentru a verifica credibilitatea. Îmi amintesc  până în prezent, cu exactitate, momentul în care am ajuns în incinta agenției. Erau câteva zeci de alte modele si spre marea mea surprindere, am fost selectată pentru prezentare  și adăugător mi s-a propus angajarea în funcția de social-media manager, organizatoare și project-writing pentru evenimente televizate. După multe frământări interioare, am decis să-mi asum riscul și m-am mutat la București,  pentru a încerca noua experiență. Două săptămâni mai târziu, după multă muncă, nopți nedormite, extrem de emoționată și speriată,  împreună cu ceilalți colegi, am organizat prezentarea de moda în incinta Palazzo Versace, unde au fost prezenți 4 designeri și 30 de modele. De atunci până în prezent sunt implicată în marile evenimente de modă, cum sunt Fashion Weekurile din marile metropole precum Milano, Paris, London ș.a. m. d. în care activez ca organizator, traducător, social-media marketing și ocazional, ca model”.

Care sunt brandurile sau designerii cu care ți-ar plăcea să colaborezi?

– În această perioadă, am reușit să cunosc mulți oameni de succes din domeniul modei, cu care colaborez,  când se ivește posibilitatea. Pe lângă mica prezentare pentru D&G,  dacă ar fi să aleg un brand care mă intrigă să colaborez, ar fi Prada. Sunt mulțumită de colaborările mele actuale, dar țin să subliniez că, cariera de model nu este în perspectiva mea de viitor. 

Cum te menții în formă și îți îngrijești aspectul?

– Oricând revin acasă, dupa diverse călătorii tumultoase și haotice din toate punctele de vedere, îmi reiau rutina mult îndrăgită: 2-3 ore de antrenament zilnic, dacă îmi permite timpul; o dietă relativ echilibrată concentratăîin fibre, produse vegetale și proteine. Nu îmi impun limite și restricții. Deci dacă poftesc niște pizza… sau burger, din când în când, mă bucur de ele. Secretul aspectului e menținerea bună a stării fizice și psihice și n-o fac pentru a mă încadra în anumite standarde, ci pentru a mă bucura și a proteja darul oferit de Dumnezeu. 

Ce sfaturi ai da tinerelor care visează la o carieră de model?

– Îi îndemn să-și testeze norocul, chiar dacă sunt speriați și copleșiti de schimbare și necunoscut. Sugerez să aplice la diverse agenții și să meargă înainte cu încredere, chiar dacă primesc refuzuri. Moda este o industrie, nu tocmai obiectivă și din 20-30 de aplicații, una sigur va reuși.

Pe lângă succesul în modelling, Andreea nu a renunțat la studiile în domeniul medical și își dezvoltă în continuare abilitățile în medicina estetică. La momentul actual, a luat o pauză de la lumea modei și face un stagiu de două luni în Londra,  la o clinică de medicina estetică.

Experiențele din industria modei au făcut-o mai puternică, mai încrezătoare și mai determinată să-și atingă obiectivele.

“Pe lângă  diferitele țari, pe care am avut ocazia să le explorez, interacțiunile cu oamenii, au fost cele mai valoroase experiențe. Din multitudinea de persoane, pe care am avut oportunitatea să le cunosc, fiecare a împărtășit clipe din viața sa,  mai scurte sau mai lungi, și a venit mereu cu o lecție prețioasă pentru mine“. 

Ce te inspiră cel mai mult în viață și în carieră?

– Cel mai mult mă inspiră arta frumosului. Moda este rafinamentul și talentul de a asambla niște țesături, pentru a crea o pictură vie. Subiectivitatea, este cheia reușitei și preferințele fiecăruia exprimă o incapacitate instinctivă de a nu da greș.  De multe ori, suntem urmăriți de temeri: “Oare oamenii de pe stradă o să râdă de tricoul meu prea colorat?” sau “ O să se holbeze la rochia mea inspirată din garderoba bunicii?” și clasicul ”Ce o să spună lumea?”. Trebuie să ne ascultăm inima.

“Spre final, aș vrea să împărtășesc cea mai recentă lecție la care lucrez eu și cred că trebuie cizelată în fiecare din noi. Vorbesc de capacitatea de a ne provoca propria persoană să tinda spre excelență, dezvoltare continuă pe toate planurile vieții,  pentru a ajunge cea mai buna versiune a noastră. Nu trebuie să lăsam frica, invidia sau descurajarea să ne copleșească. Deseori, nu realizăm ca suntem noi, împotriva noastră și ne proiectăm insatisfacțiile spre cei din jur, în loc să tindem mereu să depășim zona de confort“.

Depășește frica și trăiește-ți visul: un mesaj de la Andreea Ghidu

“Provocarea” constă în momentul în care întâmpini o dificultate, să te stăpânești și să dobândești curajul de a face pasul (oricare ar fi el) și de a merge treptat înainte, realizând că disconfortul și frica sunt emoții create de creierul fiecăruia pentru a se autoproteja. Momentul în care cedăm în fața fricii și renunțăm la visele noastre mici sau mari, acceptăm mediocritatea și ne complacem în poziția de stagnare. Ne condamnăm spre o luptă interioară continuă, în care o să te gândești “cum ar fi fost dacă făceam asta sau asta?”

Fă-o ! Acționează! Mergi înainte! Avem dorințe în noi pentru un motiv anume, depinde de fiecare dacă le dobândește. Toti oamenii mari ai lumii, mai întâi de toate au visat și după au realizat. Deci…. Nu cuteza!!!  Mergi înainte! Urmează-ți visele și imposibilul se va împărți în posibilități!“

Articole similare