Publică un anunț
piatasud.md

ANSA va fi reorganizată cu noi angajări la nivel teritorial

ANSA va fi reorganizată cu noi angajări la nivel teritorial

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va fi reorganizată, conform unei decizii de Guvern. Modificările prevăd şi angajarea a peste două sute de medici şi felceri veterinari în raioanele ţării, transmite MOLDPRES.

Proiectul îşi propune crearea unui cadru ce va reglementa într-o formulă nouă organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale pentru Siguranța  Alimentelor, „accesibil şi eficient, contribuind la realizarea conformă a misiunii, domeniilor de activitate şi sarcinilor cu care este învestită Agenția, precum și a celor sarcini care urmează a fi delegate adițional”.

„Proiectul de modificare propune, în principal, angajarea la nivel teritorial a 202 medici veterinari și felceri veterinari care urmează a fi responsabili pentru executarea măsurilor sanitar-veterinare, prevăzute conform programului acțiunilor strategice de supraveghere, profilaxie și combatere a bolilor animale”, indică ANSA. 

Modificările propuse vor asigura fortificarea efectuării controlului de stat, specific produselor alimentare de origine animală și vegetală în scopul ocrotirii sănătății omului, protecției intereselor consumatorilor în ceea ce privește produsele alimentare și promovării unor practici echitabile în comerțul cu produse alimentare.

Articole similare