Publică un anunț
piatasud.md

Apel pentru agricultori să depună cereri pentru subvenții în avans

Apel pentru agricultori să depună cereri pentru subvenții în avans
© sursa foto: agora.md

Tinerii și femeile fermieri, inclusiv conaționalii reveniți acasă, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, pot depune, în perioada 15 aprilie – 18 iunie curent, cereri pentru a solicita subvenții în avans, transmite radiochișinău.md cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, plățile în avans pot fi folosite pentru renovarea fermelor zootehnice, pentru procurarea animalelor de prăsilă și pentru dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și procesare.

La fel, subvențiile pot fi utilizate pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (sere, solarii), înființarea, modernizarea sau defrișarea plantațiilor multianuale.

Valoarea maximă a suportului financiarva constitui 65% din valoarea proiectului și nu va depăși 1 000 000 de lei. Plățile vor fi efectuate în două tranșe.

Prima tranșă constituie 75% din valoarea subvenției și se va achita în cazul în care vor fi prezentate dovezi de cofinanțare din partea beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile.

Cea de-a doua tranșă constituie 25% din valoarea subvenției și se va plăti în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.

Subvențiile în avans sunt alocate din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, va fi realizată de Comisia de evaluare și selecție a Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură.

Articole similare