Publică un anunț
piatasud.md

Botezul Domnului va fi serbat la Cahul cu scufundarea în apă. Afla locul și ce trebuie să ai pentru a participa

Botezul Domnului va fi serbat la Cahul cu scufundarea în apă. Afla locul și ce trebuie să ai pentru a participa

Pe 19 ianuarie creștinii ortodocși serbeaza Botezul Domnului. În această zi se sfințesc apele iar enoriașii „repetă” botezul.

Tradițional, în această zi la biserici are loc sfințirea apelor, iar după tradiția veche, creștinii se scufundă în apele bazinelor acvatice din localitate.

Astfel, în acest an, cahulenii sunt invitați la slujbă de sărbătoare și la scufundarea în apele lacului Frumoasa din oraș.

Anul acesta, evenimentul va demara la ora 14:00, la Lacul Frumoasa din Cahul. Anuntul a fost făcut de protoiereul Mihail Mungiu.

Vedeți mai jos anunțul:

ANUNȚ
„Frați și surori!
De mai mulți ani în ziua Botezului Domnului se organizează scufundarea în apa sfințită. Invităm pe toți să participe la aceasta serbare. Doritorii de a se scufunda trebuie să aibă un minimum necesar:
– costumul de baie(cuviincios) sau o cămașă
– șlapi
– un halat/pled/ștergar
– îmbrăcăminte uscată
– termos cu ceai fierbinte.
Scufundarea se va petrece după slujba de sărbătoare și sfințirea apelor la Catedrala Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Manifestarea e organizată de protoiereul Mihail Mungiu și se va petrece pe data de 19.01.2020 la ora 14.00,la lacul Frumoasa. Cu propuneri constructive vă puteți adresa la tel:079008121;068958377;

Articole similare