Publică un anunț
piatasud.md

Cahul: A accidentat doi adolescenți, un automobil și a fugit de la fața locului. Șoferul în stare de ebrietate, reținut de polițiști

Cahul: A accidentat doi adolescenți, un automobil și a fugit de la fața locului. Șoferul în stare de ebrietate, reținut de polițiști

Accidentul rutier a avut loc ieri seara, în jurul orei 21:00, pe o stradă din orașul Cahul.

Doi adolescenți, de 14 și 16 ani mergeau pe marginea străzii, iar la un moment dat, în plină viteză au fost loviți de un automobil. După impact, conducătorul auto a fugit de la fața locului, lăsând tinerii traumatizați în drum, iar mașina a abandonat-o la câteva străzi de la locul impactului.

Tinerii au fost preluați de serviciile medicale cu diferite fracturi.

În aceiași seară, mașina implicată în accident a tamponat un alt automobil, din spate, la unul din semafoarele din mun. Cahul. Șoferul, iarăși a fugit de la fața locului. În mașină era o familie cu 2 copii minori, care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La scurt timp, polițiștii INSP și IP Cahul au stabilit identitatea persoanei care se află la volanul mașinii. Acesta are 23 de ani, locuitor al satului Slobozia Mare, iar la scurt timp a fost depistat de polițiștii la domiciliu.

Fiind testat alcoolscopic, rezultatul a arătat 0.58 mg/l în aerul expirat. Șoferul a fost escortat la IP Cahul pentru audieri, iar la moment este documentat penal pentru că a condus un automobil în stare de ebrietate avansată, pentru comiterea unui accident rutier cu persoane traumatizate, cu părăsirea locului.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește șoferilor că sunt obligați, în cazul unui accident rutier să nu părăsească locul, iar dacă sunt persoane traumatizate, să solicite intervenția medicilor.

Totodată, reamintim șoferilor:
– nu urcați la volanul mașinii dacă ați consumat alcool;
– păstrați limita de viteză;
– conduceți cu maximă prudență.

Precizăm că astfel de cazuri nu vor fi tolerate de către poliție, iar cei care își permit să încalce RCR vor fi sancționați conform legislației.

Author: ziuadeazi.md