Publică un anunț
piatasud.md

Cahul: Au fost instalate 320 de panouri solare la o fabrică de producere a vinurilor

Cahul:  Au fost instalate 320 de panouri solare la o fabrică de producere a vinurilor

Combinatul de Vinuri „Cricova”, care în Cahul deține atât o podgorie cât și o fabrică de procesare a strugurilor, a informat pe Facebook despre fătul că acum își acoperă 20% din consumul de energie electrică datorită panourilor solare instalate pe teritoriu.

„Continuând angajamentul nostru de a investi în surse regenerabile, am reușit să instalăm un nou sistem de panouri fotovoltaice în cadrul fabricii de producere “Cricova” din Cahul. Au fost instalate 320 de panouri solare cu capacitatea de producere a 206,400 kWh de energie, care împreună cu parcul instalat în 2022 acoperă 20 % din consumul de energie electrică la întreprindere” se spune în comunicat.

Potrivit pozelor publicate, pe zi sistemul fotovoltaic oferă întreprinderii circa 330 kwh curent electric, capacitatea sistemului instalat fiind de 203 kwp.

„Conform statisticii, staţia fotovoltaică în decurs de o săptămână a redus 2194 kg de emisii de CO2, a salvat 2194 kg de cărbune şi a scăzut 302 de defrişări. Din grijă şi dragoste pentru natură, vom continua să investim în soluții eco-friendly, pentru un viitor mai sustenabil şi verde,” se mai spune în postare”.

Articole similare