STOP FALS!

Măsuri de distanțare fizică împotriva covid-19. Informații verificate de stopfals.md

În ultimele săptămâni, în spațiul public apar tot mai multe informații despre cum să prevenim contaminarea cu noul coronavirus, ce măsuri  trebuie să întreprindem, cine se poate infecta etc.

Printre acestea se regăsesc o mulțime de falsuri și speculații, distribuite pe platforme dubioase, pe care noi, StopFals.md, încercăm să le combatem și să transmitem mai departe informația veridică, provenită din surse sigure și verificate. 

Știți ce avem voie să facem în această perioadă și ce este interzis? Autoritățile naționale indică să păstrăm cel puțin un metru între noi și alte persoane; să respectăm măsurile de prevenire, control și combatere a infecției atunci când ieșim din casă sau mergem la muncă. Sunt recomandate și alte măsuri de distanțare fizică care ne pot proteja de COVID-19. 

În continuare, vedeți un infografic cu unele indicații oficiale existente la etapă actuală, privind măsurile de protecție împotriva noului coronavirus. 

#RaportămFalsuriledespre COVID-19 pe www.stopfals.md
Urmăriți datele oficiale despre noul coronavirus în Moldova: www.msmps.gov.md.

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.