Publică un anunț
piatasud.md

Cahul mai bun ca Orhei! Capitala de sud devine și Capitala culturală a țării!

Cahul mai bun ca Orhei! Capitala de sud devine și Capitala culturală a țării!

Strategia de dezvoltare a Culturii în mun. Cahul a primit finanțarea de 300 mii euro în cadrul programului EU4 Culture. Municipiul Cahul a concurat pentru această finanțare cu mun. Orhei. 

Anunțul a fost făcut de către Primarul Nicolae Dandiș. La data de 4 septembrie, în cadrul Festivalului Internațional „Crescendo”, municipalității i-a fost înmânat și trofeul simbolic. 

De remarcat că Strategia de dezvoltare a culturii a mun. Cahul încă nu a fost aprobată de Consiliul municipal Cahul și nici făcută publică. Potrivit unor surse, o parte din grant este alocată pentru reabilitarea Palatului de Cultură N. Botgros din mun. Cahul.    

Reamintim că Uniunea Europeană prin programul EU4Culture a lansat un concurs de propuneri pentru a sprijini orașele care nu sunt capitale, din Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Georgia și Ucraina să elaboreze strategii de dezvoltare culturală.

Mun. Cahul a devenit beneficiar al unui grant în valoare de 30 mii euro din partea Uniunii Europene pentru a elabora Strategia de dezvoltare culturală, iar următorul pas este implementarea Strategiei, pentru care, Uniunea Europeană va oferi 300 mii euro. În acest proces, pe lângă municipiul Cahul era implicat și mun. Orhei. 

Articole similare