Publică un anunț
piatasud.md

Cel mai mare strugure a fost crescut anul acesta în raionul Cahul și cântărește aproape 4 kg

Cel mai mare strugure a fost crescut anul acesta în raionul Cahul și cântărește aproape 4 kg

Cel mai MARE STRUGURE a fost crescut în acest an pe plantațiile SRL „Terra-Vitis” din satul Burlacu, raionul Cahul și cântărește aproape 4 kg. Strugurele fost vândut cu 850 de lei.

Strugurele gigant, care a câștigat duminică proba cu același nume din cadrul Festivalului Național al Strugurelui organizat la Cimișlia, era de soiul JAGUAR și cântărea 3,805 kilograme. Ciorchinele desemnat câștigător a fost vândut în urma unei licitații organizate în cadrul festivalului cu 850 de lei.

Festivalul Național al Strugurelui, desfășurat pe 3 septembrie la Cimișlia, a reunit producătorii de struguri, exportatorii, savanții din domeniu, producătorii de ambalaje și material săditor viticol de pe tot teritoriul R. Moldova, dar și peste 60 de meșteri populari.

Producătorii de struguri pentru masă din 11 raioane ale Republicii Moldova, care au participat la festival, au avut posibilitatea să-și promoveze produsele, să stabilească relații de parteneriat şi să identifice noi piețe de desfacere.

„Festivalul Strugurelui a devenit deja o carte de vizită pentru raionul Cimișlia, dar și un eveniment de referință în sudul republicii. Prin organizarea acestui festival, ne-am propus să promovăm consumul strugurilor de masă şi să încurajăm producătorii ramurii vitivinicole să-şi consolideze eforturile şi să-şi extindă afacerile.

Fiind conștienți de necesitatea promovării tezaurului nostru naţional, viţa-de-vie, la noi acasă şi în întreaga lume, am depus eforturi susţinute ca Festivalul Național al Strugurelui să devină un eveniment care să adune viticultorii din toată republica şi credem că acest lucru ne-a reuşit”, a declarat la eveniment președintele raionului Cimișlia, Mihai Olarescu.

La manifestare au participat vicepremierul, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, reprezentanta Ambasadei Americii în Republica Moldova, Laura Hruby, precum și delegații din județele Dolj, Iași, Covasna din România.

Festivalul a fost organizat de Consiliul Raional Cimișlia, în parteneriat cu USAID Moldova, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Struguri din Moldova, Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern și Primăria Cimișlia.

Articole similare