Publică un anunț
piatasud.md

Centrul Covid din Comrat este supraîncărcat

Centrul Covid din Comrat este supraîncărcat

Centrul Covid din cadrul Spitalului raional Comrat este supraîncărcat. În secția planificată pentru 62 de paturi se află deja 70 de pacienţi, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Potrivit Ninei Railean, managerul spitalului de la Comrat, situația creată scapă de sub control. „Pentru moment, în secție avem internați 70 de pacienţi, dintre care 66 au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Mare parte din pacienţi sunt în stare de gravitate medie, zece persoane – în stare gravă. Virusul a devenit mai agresiv, oamenii sunt aduși în stări mult mai grele”, a relatat Nina Railean pentru gagauzinfo.md. 

Șefa spitalului din Comrat a cerut populației să „nu se relaxeze”, ci să respecte cu strictețe măsurile sanitar-epidemiologice – să poarte mască, să dezinfecteze mâinile şi să mențină distanţa socială.  

În ultimele 24 de ore, în UTA Gagauz-Yeri au fost înregistrate 26 de cazuri de infectare cu COVID-19, numărul total de îmbolnăviri în autonomie ajungând la 4940. Cei mai mulţi bolnavi sunt în raionul Comrat. La data de 17 februarie, în secțiile covid din regiune sunt internate 116 persoane, 109 – cu virusul confirmat. Ieri, din cauza coronavirusului, în autonomie au decedat trei persoane.

Articole similare