Publică un anunț
piatasud.md

Cetățean georgian, depistat cu document falsificat la PTF Cahul

Cetățean georgian, depistat cu document falsificat la PTF Cahul

În punctul de trecere a frontierei Cahul, un cetățean al Georgiei a fost descoperit cu permisul de conducere falsificat. Din declarațiile acestuia s-a aflat că actul fusese perfectat ilegal, prin intermediari, contra cost.

Ieri, 12 iunie 2023, pentru formalitățile de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat străinul, fiind pasager al unei mașini ce se deplasa spre București. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus persoana unui control suplimentar, iar ca rezultat a fost depistat un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile georgiene. Din primele cercetări s-a confirmat că actul nu corespunde unuia autentic, conținând mai mulți indici de falsificare.

Audiat, bărbatul din Georgia nici nu a ascuns că l-a obținut pe căi ilegale, întrucât i-a fost nevoie la locul de muncă pentru a conduce un tractor.

În circumstanțele stabilite, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au ridicat documentul pentru a fi supus expertizei tehnico-judiciare, cercetările continuă.

Articole similare