Publică un anunț
piatasud.md

Căminul Nr.3 a Universității de Stat B.P. Hașdeu din Cahul va fi total reparat cu suportul României

Căminul Nr.3 a Universității de Stat B.P. Hașdeu din Cahul va fi total reparat cu suportul României

Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul, a fost cu o vizită la București. Astfel, în urma convorbirilor, s-a decis că România va finanța în baza unui proiect, reparația capitală a căminului nr. 3 a Universității de Stat B.P. Hașdeu din or. Cahul.

Suma care va fi alocată este estimată la 2 mln euro. Despre deciziile adoptate în cadrul acestei vizite, a vorbit Nicolae  Dandiș în cadrul emisiunii InDirect din 30 aprilie 2021.

„Activitatea mea ca primar este de a căuta, resurse, suport, proiecte capabile să rezolve anumite probleme din localitate” a declarat N. Dandiș.

Scopul călătoriei a fost de a examina statutul unor demersuri și memorandumuri privind reparația capitală a căminului nr. 3 a Universității din Cahul. Analizând care sunt opțiunile ca proiectul să fie realizat, primind asigurări din partea statului român că acest proiect va fi finanțat.

S-a discutat despre unele programe care sunt anunțate, despre finanțare prin unele instituții ale statului român, investiții directe sau prin proiecte pe domeniul educațional-cultural. Necesitatea de a modifica cadrul legal din România, discutând cu mai mulți deputați , senatori, cărora N. Dandiș le-a declarat cum vede el niște acte normative care ar facilita relațiile bilaterale, inclusiv pentru orașele înfrățite.

“Avem o colaborare foarte bună cu domnul rector, cu universitatea și depunem eforturi în comun” susține N. Dandiș.

Clădirea căminului urmează a fi reabilitată cu suportul României. Se dorește începerea lucrărilor în acest an. 

Va fi un cămin total reparat, cu spații de cazare pentru studenții Universității B.P.Hașdeu, pentru lucrătorii din cadrul instituției, dar și pentru studenții Universității Dunărea de Jos, motiv principal pentru care România a dorit finanțarea acestui proiect.

“Țin foarte mult la universitate, este instituția prin care sunt legat ca activitate” afirmă N. Dandiș.

Menționăm că clădirea căminului nr. 3 se află în centrul orașului. De mulți ani aceasta se afla în stare dezastruoasă, iar reparația acesteia, pe lângă faptul ca va oferi noi oportunități tineretului, va fi și un spațiu care va arăta bine în mun. Cahul.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare