Publică un anunț
piatasud.md

Circa 6 tone de deşeuri electronice au fost colectate în raionul Cahul

Circa 6 tone de deşeuri electronice au fost colectate în raionul Cahul

Circa 6 tone de deşeuri electronice și 4849 tuburi fluorescente sunt totalurile campaniei de colectare din raionul Cahul.

Campaniei de debarasare și colectare a echipamentelor electrice și electronice scoase din uz, a fost anunţată de Ministerul Mediului, şi s-a  desfășurat în raionul Cahul  în perioada 1-4 decembrie 2015.

 „Salut acest proiect, această iniţiativă importantă, progresistă. Avem multe instituții în Raionul Cahul care deţin foarte multe astfel de deşeuri. Aceste obiecte vor fi date pentru reutilizare şi vom aduce un beneficiu situaţiei ecologice şi vom avea un mediu mai ambiant” a declarat Ion Groza, Preşedintele raionului Cahul. 

Activitatea de preluare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) a fost realizată cu suportul Centrul CONTACT-Cahul prin intermediul companiei „MOLDREC”. Aceştia au acordat şi o recompensă simbolică în schimbul articolelor oferite pentru reciclare.

 „Caravana este organizată practic în toate localităţile din raionul Cahul care au dat curs invitaţiei, au fost colectate şi lămpile, celelalte echipamente de deşeuri electrice şi electronice. Am avut un succes mare ce ţine de mobilizarea populației, a cadrelor manageriale ale instituțiilor din raionul Cahul” a menţionat Tatiana Echim, reprezentantul Ministerului Mediului al Republicii Moldova.

Pe de altă parte, Silvia Strelciuc, Director Executiv CRAION Contact – Cahul ne-a comunicat: „Foarte multe persoane se apropie şi întreabă despre ce este vorba, ce se organizează, pentru ce. Noi folosim această ocazie pentru a le lămuri că aceste deşeuri sunt periculoase şi ele trebuie transmise companiilor care pot să le utilizeze sau să se debaraseze de astfel tipuri de echipamente care conţin substanţe toxice.  Unii cetăţeni merg acasă şi vin cu anumite obiecte de uz casnic care au fost folosite şi le ţin în depozite”.

 În total, 20 de instituții de învățământ din raionul Cahul au dat curs invitației de a se debarasa de echipamentele de calcul scoase din uz, precum și de alte categorii de deșeuri, beneficiind de posibilitatea de a preda gratuit tuburile fluorescente uzate.

Articole similare