Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: În municipiul Cahul continuă lucrările de infrastructură

Nicolae Dandiș: În municipiul Cahul continuă lucrările de infrastructură

Cu mesaj video pe rețelele de socializare a venit primarul Nicolae Dandiș, care a punctat ce lucrări de infrastructură se dezvoltă în Cahul.

Este vorba despre lucrările de renovare a acoperișului, termoizolare și partea de amenajare a teritoriului grădiniței numărul 2, revitalizarea terenului sportiv de pe strada Tineretului, Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu. Inclusiv se desfășoară și finalizarea lucrărilor de amenajare care au loc pe strada Nufărului Alb, Griviței.

„Vreau pe această cale să mulțumesc ambasadei SUA și a echipei care susține acest proiect. Pentru noi este important ca toate instituțiile preșcolare și instituțiile de învățământ din localitate să aibă condiții decente, să fie eficiente energetic și, bineînțeles, astăzi vorbim că pe parcursul acestui an să fie finalizate lucrările de modernizare, renovare a tuturor instituțiilor preșcolare sau grădinițelor din Muncipul Cahul. Este important, ca aceste lucrări să se desfășoare calitativ și că obținem acest  suport financiar din partea partenerilor de dezvoltare, iar pentru noi crearea acestor condiții ne determină să avem obiective ambițioase și la partea de măltățirea, nu doar a infrastructurii, dar și a condițiilor, a dotării cu materiale didactice, echipamente, astfel încât copiii să vină din plăcere și să investim în generația de mâine a localității și a țării noastre”, spune Nicolae Dandiș

Pe strada Tineretului, Ștefan cel Mare și Mihai Emnescu, primăria Muncipiului Cahul amenajează și revitalizează un nou teren sportiv multifuncțional. Este vorba despre un teren care îl vor folosi toți locatarii din perimetrul acestuia, care va include un teren de volei, de baschet și inclusiv de fotbal, astfel încât toți copiii, tinerii să aibă unde petrece un timp frumos.

„Respectiv, vreau să mulțumesc pe această cale, pentru că este un proiect de asemenea cu finanțare externă, Agenției ONU pentru Refugiați, pentru că, datorită colaborării frumoase pe care o avem,a fost posibil de finanțat acest teren,inclusiv în perimetrul acestor curți, sunt locatari sau care învață în instituțiile din preajmă, refugiații ucraineni. Acest teren este atât pentru cahuleni, cât și pentru cei care sunt veniți la noi veniți din Ucraina” menționează Nicolae Dandiș

În prezent, lucrările de amenajare pe strada Nufărul Alb, Griviței sunt în plină desfășurare, cu accentul pus pe finalizarea lucrărilor la podul recent construit, precum și pe amenajarea spațiilor verzi și a marcajelor. Scopul este ca toți locuitorii municipiului Cahul, să se bucure de o stradă cu spații dedicate bicicliștilor și pietonilor, un pod solid și spații verzi frumos amenajate

„Vreau să mulțumesc întreprinderii, SRL MasterDrum, și, bineînțeles, Uniunii Europene pentru suport. Este vorba despre un proiect transfrontalier, implementat de Primăria Municipiului Cahul, și sunt sigur că acest proiect va fi un exemplu de succes, cum este nevoie de a investi și de a obține finanțarea pentru proiecte majore de infrastructura localității noastre, și bineînțeles, va depune eforturi pentru a atrage fonduri și pentru alte proiecte mari care sunt necesare muncipiului Cahul” spune Nicolae Dandiș.

Primarul Municipiului Cahul, îndeamnă cetățenii și locatarii din aceste perimetre, ca după finalizarea lucrărilor să fie responsabili și să aibă grijă  de infrastructura proaspăt finalizată. Este important să se asigure mentenanța și să protejeze toate investițiile făcute de municipalitate și de alți donatori în beneficiul comunității, astfel încât acestea să poată fi utilizate și să servească pe termen lung.

Articole similare