Publică un anunț
piatasud.md

Circulația pe tronsonul de cale ferată Culma – Ceadîr-Lunga a fost reluată

Circulația pe tronsonul de cale ferată Culma – Ceadîr-Lunga a fost reluată

Circulația pe tronsonul de cale ferată Culma – Ceadîr-Lunga a fost reluată aseară. Porțiunea de circa 125 de metri fusese avariată sâmbătă după ce șase vagoane încărcate cu cereale au deraiat, transmite IPN.

Calea Ferată din Moldova precizează că muncitorii au lucrat în regim non-stop pentru a reabilita tronsonul avariat. În decurs de 38 de ore, 50 de oameni au lucrat în două schimburi pentru a restabili totul.

Cele 6 vagoane deraiate au fost redirecționate și o porțiune de 125 de metri de cale ferată a fost construită în termene restrânse. „Testarea tronsonului reabilitat a avut loc ieri seara. Tot ieri, pe aceasta porțiune, a mers primul tren marfar conform graficului. Circulația este deschisă pentru garniturile de trenuri care vor transporta marfa, inclusiv din și spre portul Reni, Ucraina”, se menționează într-un comunicat de presă al CFM.

Estimarea prejudiciilor și cauzele incidentului vor fi stabilite după finalizarea lucrărilor comisiilor de investigare și a experților.

Accidentul feroviar s-a produs pe 5 august. Șase vagoane încărcate cu cereale s-au desprins și au deraiat de pe cale. Cauza preliminară a accidentului este temperatura extrem de înaltă care a făcut ca șinele sudate să-și piardă din rezistență. Trenul cu 61 de vagoane marfare se deplasa de la stația Basarabeasca spre portul Reni, Ucraina.

Articole similare