Publică un anunț
piatasud.md

Cristian Rizea a fost extrădat din Republica Moldova

Cristian Rizea a fost extrădat din Republica Moldova

Cetățeanul României, Cristian Rizea, a fost declarat de către Inspectoratul General pentru Migrațiune /IGM/ persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani și reîntors autorităților române, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, conform procedurilor legale, Rizea a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul național de către personalul specializat al IGM.

Conform legislației, declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

Măsura în cauză se dispune de autoritatea competentă pentru străini din oficiu sau la propunerea unor alte autorităţi cu competenţe în domeniul ordinii publice şi al securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul celor indicate supra.

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, a fost extrădat în România ieri seară și preluat de poliția română pentru a fi dus la penitenciar.

Articole similare