Publică un anunț
piatasud.md

„Curier” de acte false reținut în punctul de trecere Cahul

„Curier” de acte false reținut în punctul de trecere Cahul

Într-un colet care urma să ajungă în Marea Britanie, polițiștii de frontieră din sudul țării au depistat un permis de conducere românesc cu indici de falsificare. Conducătorul auto al cursei Chișinău – Londra a comunicat că nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate. Incidentul a fost consemnat astăzi, 21 ianuarie curent.

Astfel, pe direcția ieșire din țară din punctul de trecere Cahul, în baza analizei de risc,  inspectorii au supus controlului de nivelul doi un autocar de cursă, model Setra, condus de un conațional de 40 de ani. 

Documentat, șoferul a comunicat  că deține un plic care urmează să-l transmită în țara de destinație, conținutul căruia nu-l cunoaște. Urmare a verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere care prezenta semne clare de falsificare. Fapt confirmat și cu tehnica din dotare. Actul respectiv era emis pe numele unui conațional stabilit pe teritoriul Uniunii Europene. 
Conducătorul autocarului, a declarat că nu este în cunoștință de cauză, doar urma să transmită plicul care i s-a înmânat de către o persoană necunoscută din Chișinău.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul privind deținerea și folosirea actelor oficiale false,  conform art. 361 al.(1) și al.(2), CP a RM.


 

Articole similare