De ce încă nu au fost finalizate lucrările de reparație a Parcului Central
Deși urma să fie dat în exploatare încă din luna februarie curent, Parcul Central din municipiul Cahul încă se află în proces de restaurare. Cu răspunsul la întrebarea „de ce întârzie acest eveniment” a venit primarul municipiului, Nicoale Dandiș în cadrul unui interviu oferit portalului nostru informativ.
„Bineînțeles, avem niște deplasări de termeni, pentru că au existat niște motive obiective în partea de realizare a proiectului, s-au mai propus niște îmbunătățiri ce au dus și la creșterea costurilor la anumite compartimente. Deasemenea, din cauza timpului nefavorabil au fost oprite anumite lucrări, pentru că pe de o parte antreprenorul are niște termeni de finalizare a lucrărilor, iar pe de altă parte condițiile meteo nu au permis. Termenii pentru noi sunt importanți, dar și mai importantă este calitatea lucrărilor. Unele tărăgănări se datorează și birocrației, pentru că aproape pentru lucru, e nevoie și de hotărâri de nivel central. Deaceea, lucrările au revenit în forță și sperăm ca în viitorul apropiat ne vom bucura cu toții de un proiect realizat cu succes”, a menționat edilul municipiului Cahul.
Și locuitorii urbei, așteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor și speră că Parcul Central va deveni un loc demn de un oraș cu aspirații europene.
„Schimbările deja se văd. Sperăm să avem un parc modern și frumos, unde va fi bine de venit cu familia. Să existe locuri amenajate pentru copii, coșuri de gunoi și iluminarea întreg teritoriului”, a spus un locuitor al orașului.
” E un lucru binevenit pentru orașul nostru. Bine ar fi să se păstreze ceea ce se face acum. Poate ar fi necesară și instalarea camerelor de supraveghere”, și-a expus părerea un alt locuitor al municipilui Cahul.
A.O. Cahul „2030” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Ce înseamnă Uniunea Europeană pentru Raionul Cahul”. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).
Conținutul articolului aparține autorilor și nu reflectă neapărat viziunea UE sau GIZ.