Publică un anunț
piatasud.md

Doi călători documentați de DR Sud pentru uz de acte falsificate

Doi călători documentați de DR Sud pentru uz de acte falsificate

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi șoferi care s-au legitimat, cu permise de conducere falsificate. Incidentele au fost înregistrate în ultimele 24 ore, la trecerea frontierei moldo-române.

ntr-un caz este documentat un conațional de 31 de ani, originar din raionul Leova, care s-a prezentat în punctul de trecere Leova, pe direcția ieșire din Republica Moldova. Printre documentele de călătorie, polițista de frontieră a supus verificării și permisul de conducere.

Un act care ar fi fost emis de către autoritățile competente ale statului polonez. În cercetările primare, cu ajutorul tehnicii speciale, s-a stabilit că permisul de conducere este falsificat. La cele depistate, conaționalul a declarat că l-ar fi obținut personal conform procedurilor legale pe când se afla în Republica Cehă. Bărbatului i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, în baza permisului de conducere valabil eliberat de către autoritățile de baștină.

Cel de-a doilea șofer cercetat este un cetățean din Ucraina, care s-a prezentat pe direcția intrare în țară la volanul unui camion cu numere de înmatriculare ucrainene. În timpul controlului de specialitate, polițistului de frontieră i-a părut suspect permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile ucrainene. Actul în mod clar era diferit de cele originale. La verificarea amănunțită a permisului, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați au constatat că este contrafăcut.

La audieri, bărbatul de 48 de ani a invocat diverse motive, prin intermediul căruia a intrat în posesia permisului de conducere falsificat.

În ambele cazuri, documentele cu pricina vor fi transmise spre expertiză, iar polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD vor continua cercetările sub aspectul de fals în acte oficiale.

Articole similare