Publică un anunț
piatasud.md

A procurat cu 600 euro un permis în Rusia și l-a prezentat la PTF Cahul

A procurat cu 600 euro un permis în Rusia și l-a prezentat la PTF Cahul

Polițiștii de frontieră au depistat doi pasageri care dețineau documente falsificate la trecerea frontierei. Persoanele au fost depistate în cadrul controlului suplimentar al trecerii frontierei de stat, conform analizei de risc.

Ieri, 1 mai 2024, în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a prezentat cetățeanul moldovean de 46 de ani, fiind pasagerul unei curse de ocazie. În cadrul controlului în linia doua, asupra persoanei polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere rusesc, eliberat pe numele posesorului, care vizibil prezenta indici de falsificare. Bărbatul, originar din raionul Taraclia, a recunoscut că și-a procurat permisul de conducere în 2018, pe când se afla în Rusia, contra sumei de 600 EUR. 

Al doilea caz a fost înregistrat astăzi, 2 mai 2024, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. În timpul procesului de control al pasagerilor pe ruta „Moldova – România”, polițiștii de frontieră au identificat un cetățean al Ucrainei în vârstă de 25 de ani. La verificarea adițională al străinului, s-a depistat un permis de conducere ucrainean, care prezenta semne de falsificare. În declarații, persoana a menționat că nu știa despre falsificarea permisului, precizând ca l-ar fi obținut pe căi legale.

Conform procedurilor, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Articole similare