Publică un anunț
piatasud.md

Sergiu Cornea: Universitatea e locul ultracentral unde se concentrează potențialul intelectual, cultural a zonei noastre

Sergiu Cornea: Universitatea e locul ultracentral unde se concentrează potențialul intelectual, cultural a zonei noastre

În noiembrie 2020, Sergiu Cornea a fost investit în funcția de rector a Universității de Stat Bogdan Petriceicu Hașdeu din Cahul, fiind cel de al treilea rector în cei 22 de ani de activitate a universității. 

În cadrul emisiunii InDirect din 03 iunie 2021, Sergiu Cornea ne-a povestit despre experiența sa în calitate de rector și despre câteva lucruri care sunt sau urmează să se întâmple în cadrul universității.

„Nu pot sa nu pomenesc contribuția esențială la dezvoltarea universității a domnilor profesori universitari, doctori habilitați: Ion Șișcanu și Andrei Popa, care au creat, au fundamentat foarte multe din ceea ce este în prezent” afirmă Sergiu Cornea.

La moment, în cadrul universității își fac studiile aproximativ 1000 de studenți. Structura universității fiind aceeași, având 3 facultăți, cu 13 specialități de licență și 10 de master. Studiile în 2020-2021 s-au petrecut on-line, dar există speranța ca în anul următor studiile se vor petrece în sălile de studiu.

„Noi am lansat campania de vaccinare a cadrelor didactice…am rugat să fie transmisă informația și studenților. În măsura posibilităților să se vaccineze și să începem anul academic așa cum ar trebui să-l începem” declară Sergiu Cornea.

Întrebat despre relația cu Dunărea de Jos , Sergiu Cornea ne-a răspuns: Eu cred că este o relație bună și eu cred că tinerii din R. Moldova trebuie să aibă dreptul de a alege. Menționând că este un lucru benefic că tinerii au posibiltatea de face studii concomitent la două universități și că pot obține o diplomă a unei universități UE.

„Universitatea să fie locul central nu doar geografic, dar să fim și locul ultracental unde se concentrează potențialul intelectual, cultural a zonei noastre” afirmă Sergiu Cornea. 

Un centru IT se va deschide pe locul fostei ospătării a universității. Acesta va fi un centru contemporan în care se vor concentra toți cei pasionați de tehnologiile informaționale. Se preconizează ca centrul va funcționa 24/24, având spații generoase, cu sală de sport, cafenea, spații de lucru, sală pentru evenimente. Centru IT va fi gata în apr. 2 ani.

„Va fi un centru de atracție pentru tot tineretul nu numai din Cahul, dar din toată regiunea de sud” susține Sergiu Cornea.

Menționăm că în curând va începe admiterea la universitate.  Toate informațiile vor fi plasate pe site-ul universității, dar și pe alte rețele de socializare. 

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare