Publică un anunț
piatasud.md

Doi moldoveni cercetați penal pentru organizarea migrației ilegale a 7 cetățeni ucraineni

Doi moldoveni cercetați penal pentru organizarea migrației ilegale a 7 cetățeni ucraineni

Doi moldoveni cercetați penal pentru organizarea migrației ilegale. Aceștea au primit mijloace financiare necuvenite, pentru a facilita trecerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova a 7 cetățeni ucraineni.

Ofițerii de investigație împreună cu urmărirea penală din cadrul Direcției regionale Sud în coordonare cu PCCOCS Oficiul Sud au descins pe parcursul zilei de 21 iunie, cu percheziții în raionul Taraclia la patru locații.

În urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală au fost identificate două persoane care își desfășurau activitățile infracționale la frontiera moldo-ucraineană, partea de sud a țării. 

Acești ar fi ”ajutat” 7 cetățeni ucraineni să ajungă clandestin pe teritoriul Republicii Moldova, aceștia au primit mijloace financiare necuvenite.

Au fost ridicate probe pertinente ce au legătură cu cauza penală.

În continuare, de către ofițerii de urmărire penală sub coordonare PCCOCS Oficiul Sud, sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și trași la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă să fie trași la răspundere penală conform art.3621, al.3) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, între timp investigațiile continuă iar bănuiții beneficiază de prezumția nevinovăției.

Articole similare