Publică un anunț
piatasud.md

Dumitru Batîr – exclus din Fracțiunea PSRM. Batîr: Părăsesc fracțiunea. Mandatul – doar să mor!

Dumitru Batîr – exclus din Fracțiunea PSRM. Batîr: Părăsesc fracțiunea. Mandatul – doar să mor!

Astăzi a avut loc ședința Consiliului raional Cahul, prima ședință după finisarea campaniei electorale. 

Ședința a fost marcată de declarații politice, pe care le vom prezenta în scurt timp. Finalul ședinței a fost marcat de câte va declarații ale aleșilor locali. 

Evghenii Osadcenco, consilier raional PSRM, liderul formațiunii în raionul Cahul, a dat citire unei declarației prin care a anunțat că: „Domnul Dumitru Batîr este exclus din fracțiunea PSRM din Consiliul raional Cahul pe motiv că în nenumărate ori a avut un comportament care prejudiciază imaginea fracțiunii PSRM”.

Totodată, în declarație se spune că Dumitru Batîr este exclus din comisiile din care face parte și din funcția de vicepreședinte a fracțiunii, în locul lui fiind ales Nicon Pîslari. 

„Mă adresez domnului Batîr: reieșind din faptul că ați trecut pe lista PSRM în Consiliul Raional Cahul, vă propun să depuneți mandatul” a declarat în ședință Nicon Pîslari. 

Replica lui Dumitru Batîr nu s-a lăsat așteptată. acesta a declarat că a anunțat un deputat PSRM încă dimineața că va părăsi fracțiunea. 

„Pe parcursul activității mele de Consilier raional, am venit cu mai multe propuneri, care nu a fost susținute de fracțiune, am venit cu niște interpelări de care să beneficieze cetățeanul. Am venit cu proiecte de decizii prin care cetățeanul să plătească mai puțin pentru serviciile medicale. Fracțiunea nu m-a susținut. Fracțiunea nu are cuvântul ei. În fracțiune discutam toate proiectele de decizii. La ultima ședință mi-ați înfipt cuțitul în spate” a declarat Dumitru Batîr. 

De asemenea, domnul Batîr a declarat că ar mai urma să fie plecări din fracțiunea PSRM din CR Cahul: „E prima rândunică, dumneavoastră o să înțelegeți mai târziu. Mulți din cei care astăzi sunt în sală îmi veți urma drumul. Părăsesc fracțiunea și partidul”.

Întrebat de Marcel Cenușa ce face cu mandatul, Dumitru Batîr a declarat: „Mandatul – doar sa mor”. 

Articole similare