Publică un anunț
piatasud.md

Elevi și cadre didactice unite prin colaborare transfrontalieră dintre Cahul și România

Elevi și cadre didactice unite prin colaborare transfrontalieră dintre Cahul și România

Acorduri de colaborare transfrontalieră pentru educație au fost semnate astăzi între 22 de instituții de învățământ general și educație timpurie din Cahul și patru județe din România: Galați, Brăila, Buzău și Bacău.

Sub genericul „Interculturalitatea, portal educațional transfrontalier”, această colaborare are drept scop optimizarea procesului educațional prin schimbul de experiențe în domeniul educației.

Potrivit declarațiilor oficialilor, colaborarea va asigura dezvoltarea durabilă a sistemului educațional și formarea unei personalități integre, active, creative și sociale a copiilor.

”Prin intermediul parteneriatelor internaționale vor fi elaborate proiecte și programe în comun, se vor desfășura activități curriculare și extracurriculare cu participarea cadrelor didactice și a copiilor din instituțiile partenere. Se dorește promovarea valorilor general-umane prin cooperare în diferite domenii ale cunoașterii”, a declarat Baban Valeriu, șef Direcție Generală Învățământ Cahul.

Scopul principal al acestui proiect este cultivarea în rândul elevilor a respectului pentru diversitate, toleranță, spirit de solidaritate, formarea conduitei și atitudinii interculturale.

”Promovăm cultivarea în rândul elevilor a acestor calități, prin implicarea directă în activități care influențează atitudinea și comportamentul față de toleranță, multiculturalism”, a declarat Costea Selena, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, Galați.

Acest proiect va fi o oportunitate pentru elevi și cadre didactice de a fi implicați în diferite activități educaționale comune, precum vizite, proiecte, expoziții și concursuri.

”Ne dorim și o tabără împreună cu colegii din România. Parteneriatele sunt benefice pentru dezvoltarea fiecărui copil, dar și pentru consolidarea capacităților cadrelor didactice”, a spus Tatiana Seredenco, vicepreședinta raionului Cahul.

Articole similare