Publică un anunț
piatasud.md

Femeile din Cahul pot participa gratuit la un program de formare profesională în IT

Femeile din Cahul pot participa gratuit la un program de formare profesională în IT

Angajatorii din Moldova pun la bătaie salarii chiar și de 90.000 lei pentru specialiștii seniori în IT. Cu sute de locuri de muncă vacante în acest sector pe piața forței de muncă din țară, asta este o oportunitate tentantă pentru cei interesați să-și construiască o carieră în tehnologie. Cu toate acestea, în ciuda disponibilității locurilor de muncă, statisticile arată că procentul femeilor specializate în IT este semnificativ mai mic decât al bărbaților (35,7%).

Acum, femeile din Cahul au oportunitatea de a se specializa în această industrie –  gratuit. Asta datorită programului „TECH Women Incubator Cahul 2024”, care a fost lansat recent de iHUB Chișinău. 

Ce poți studia la cursurile din program 

La prima sa ediție, programul „TECH Women Incubator Cahul 2024” vine să ofere femeilor din Cahul șansa reală de a se forma profesional în domeniul digital, oferind acces la cursuri gratuite de: 

  • Social Media Management, unde participantele vor învăța cum să utilizeze eficient instrumentele pentru un management eficient al rețelelor sociale, să-și dezvolte abilitățile  de gestionare a rețelelor sociale și să creează strategii de marketing de succes.
  • Software Testing, curs concentrat pe învățarea tehnicilor și metodologiilor de testare a software-ului. Participantele vor învăța cum să identifice și să remedieze defectele din aplicații și programe informatice, contribuind astfel la îmbunătățirea calității produselor software. 
  • Project Management, curriculumul căruia prevede studierea principiilor și practicilor fundamentale ale managementului de proiect. Participantele vor dobândi abilități esențiale în planificarea, organizarea, monitorizarea și controlul proiectelor din domeniul IT, contribuind la livrarea cu succes a acestora. 

„Prin intermediul programului „TECH Women Incubator Cahul 2024”, ne propunem să deschidem noi căi de dezvoltare profesională pentru femeile din Cahul, oferindu-le oportunitatea de a se forma și a-și dezvolta competențele în domeniul IT. Suntem dedicați să le ajutăm să-și construiască o carieră solidă într-o industrie în continuă expansiune, oferindu-le acces la cursuri gratuite și la resurse în Social Media Management, Software Testing și Project Management. Prin această inițiativă, ne dorim să contribuim la crearea unei societăți digitale mai incluzive și echitabile.” Irina Grișca, Manager General  iHUB 

Pentru cine este Programul „TECH Women Incubator Cahul 2024”

Acest program este destinat femeilor din Cahul care își propun să-și accelereze cariera în domeniul digital. Pentru a beneficia de oportunitățile oferite de „TECH Women Incubator Cahul 2024”, trebuie să îndeplinești următoarele cerințe:

  • să ai 18 ani împliniți 
  • să locuiești în mun. Cahul sau în apropiere
  • să cunoști limba engleză la nivel intermediar 
  • să ai un laptop/calculator și conexiune la Internet
  • să ai cunoștințe de bază în lucrul cu calculatorul 

Ce trebuie să cunoști despre Programul „TECH Women Incubator Cahul 2024”

Cursurile din cadrul programului sunt concepute pentru a fi flexibile și accesibile. Ele se vor desfășura online, de două ori pe săptămână, în afara programului de muncă, astfel încât să te poți dezvolta profesional fără a-ți fi afectate activitățile zilnice. 

Termenul – limită de înregistrare este 25 martie. Dacă vrei să te înscrii și tu în acest program, completează formularul disponibil aici.

Inițiativa „TECH Women Incubator Cahul 2024” este parte a Proiectului „Sprijinirea mediului de Piață în Moldova: Inovație Digitală, Piața Muncii și Investiții – Faza 1”, care se desfășoară între octombrie 2023 și aprilie 2025, implementată de iHUB Chișinău, având sprijinul Agenției Slovace pentru Cooperare Internațională pentru dezvoltare (SAIDC) și în parteneriat cu EMA – Development and Mobility Agency.

Articole similare