Publică un anunț
piatasud.md

Fisc a lansat platforma experimentală a SIA ”Registrul electronic al angajaților”

Fisc a lansat platforma experimentală a SIA ”Registrul electronic al angajaților”

Serviciul Fiscal de Stat a lansat platforma experimentală a Sistemului Informațional Automatizat ”Registrul electronic al angajaților” (SIA REA). Anunțul a fost făcut la sfârșitul lunii decembrie, transmite bizlaw.md

Utilizarea sistemului a devenit obligatorie din 1 ianuarie 2021 pentru Ministerul Finanțelor și instituțiile subordonate sau în care are calitatea de fondator, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Casa Națională de Asigurări Sociale și Compania Națională de Asigurări în Medicină.

SIA ”Registrul electronic al angajaților” vine să automatizeze procesele de evidență a persoanelor angajate în câmpul muncii, asigurarea păstrării istoricului aferent raporturilor de muncă și facilitarea accesului la date în timp real. Inițial, sistemul va fi implementat pentru sectorul bugetar, ulterior se va analiza, descrie și aproba procesul de ajustare și integrare a acestuia pentru sectorul real.

Principalele obiecte informaționale ale sistemului sunt crearea, semnarea și aprobarea statelor de personal, a schemelor de încadrare și a dosarelor angajaților.

Dezvoltarea sistemului va continua în perioada anului 2021 pentru sectorul bugetar, cu includerea tuturor componentelor prevăzute în conceptul sistemului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 681/2020.

Articole similare