Publică un anunț
piatasud.md

Fiul femeii infectate cu COVID-19 nu este infectat

Fiul femeii infectate cu COVID-19 nu este infectat

Despre aceasta ne-au informat responsabilii din cadrul DSE Cahul.Probele de laborator au fost negative, astfel, satul Huluboaia, raionul Cahul, nu intră la moment în Carantină.

Știrea inițială

După ce a fost confirmat primul caz de infectare cu Coronavirus din raionul Cahul, în satul Huluboaia, autoritățile raionale așteaptă rezultatele de laborator la al doilea suspect.

Potrivit Svetlanei Bruma, Șefă ANSP Cahul, a doua persoană din acest sat care prezintă suspiciuni de infectare este rudă cu prima persoană infectată, iar în caz că astăzi, după ora 17:00 rezultatul analizelor de laborator vor fi pozitive, localitatea urmează să fie izolată complet.

La moment persoanele cu care persoana infectată a intrat in contact sunt izolate la domiciliu, iar membrii comisiei au solicitat poliției să verifice periodic dacă se respectă regimul dat.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe parcursul zilei de ieri, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au monitorizat 2149 de persoane aflate în regim de autoizolare la domiciliu și au aplicat 6 amenzi persoanelor care nu au respectat măsurile impuse de autorități și au pus în pericol sănătatea personală și a celor din jur.

Precizăm că în Republica Moldova sunt confirmate 36 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care o persoană tratată și un caz de deces.

Articole similare