Publică un anunț
piatasud.md

Gazele naturale rusești vor fi procurate, în februarie la preț de 1.054 de dolari pentru 1.000 m3

Gazele naturale rusești vor fi procurate, în februarie la preț de 1.054 de dolari pentru 1.000 m3
© sursa foto: Ziarul de Gardă

În luna februarie, gazele naturale de la gigantul rus Gazprom vor fi achiziționate la preț de 1.054 de dolari pentru  1.000 de metri cubi. Anunțul a fost făcut de șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban.

„În februarie, prețul preliminar de achiziție al gazelor naturale furnizate de PJSC Gazprom Republicii Moldova, ținând cont de puterea calorică, va fi de circa 1.054 de dolari la 1.000 de metri cubi. Întregul volum de gaz de la furnizorul rus este trimis pentru nevoile SRL Tiraspoltransgaz, inclusiv pentru producerea de energie electrică pentru malul drept al Republicii Moldova”, notează într-un anunț, Vadim Ceban, citat de AGORA.

AGORA amintește că prețul de achiziție a gazelor naturale de la Gazprom pentru luna ianuarie este de 1.230 de dolari pentru o mie metri cubi de gaz.

Precizăm că, localitățile R. Moldova din dreapta Nistrului vor fi asigurate în totalitate cu gaze naturale din rezervele depozitate în Ucraina și România. Aceasta după ce Chișinăul a încheiat contractul pentru furnizarea de energie electrică de la Centrala Cuciurgan prin care se obligă să furnizeze 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv pentru MGRES. Schimbările nu vor influența tarifele la gaze naturale pentru consumatorii casnici, a dat asigurări vicepremierul Andrei Spînu.

Articole similare