Giurgiulești: Cu suportul Primăriei s-au realizat lucrările de reparație, iar dotarea – din proiectul GAL
Liceul Mihai Sadoveanu din s. Giurgiulești, raionul Cahul, este instituție de învățământ cu profil sportiv, iar absolvenții își continuă studiile la instituțiile superioare de profil sportiv din țară și peste hotare.
Instituția în acest an a beneficiat de un alt proiect finanțat din fonduri Europene, prin intermediul GAL „Lunca Prutului de Jos” pentru a asigura condiții mai bune pentru elevi pentru a practica sportul.
„Anul acesta cu suportul GAL ”Lunca Prutului de Jos” și a Uniunii Europene am implementat proiectul „Mișcarea este viață, sportul înseamnă sănătate” în cadrul căruia am încercat să promovăm modul de viață sănătos prin practicarea sportului. Am dotat vestiarele școlare cu dulapuri și am instalat un teren sportiv pentru desfășurarea orelor de sport și a antrenamentelor. Având clase cu profil sportiv care au un număr mai mare de ore de educație fizică și sport” Silvia Machedon, directoarea Liceului ”Mihai Sadoveanu”.
Necesitatea acestui proiect a fost dictată de faptul că vestiarele liceului cu profil sportiv din sat nu au fost reparate substanțial de mai bine de 20 de ani.
„Reușeam doar reparație cosmetică să facem. Cu suportul Primăriei s-au realizat lucrările de reparație iar dotarea din proiectul GAL. Am beneficiat de 50 000 lei din partea finanțatorilor și 26 000 lei a fost contribuția comunității și instituției în cadrul acestui proiect. Tot în cadrul proiectului am organizat mai multe competiții și întreceri sportive cu participarea elevilor, părinților, membrilor comunității. Mai mult în contextul pandemic optăm pentru un mod de viață activ în detrimentul activităților statice” ne-a mai declarat Silvia Machedon.
Precizăm că acesta nu este unicul proiect implementat de către Liceul „Mihai Sadoveanu” din s. Giurgiulești, raionul Cahul. Instituția a mai implementat un proiect din fonduri europene prin care au fost create condiții pentru practicarea orelor de robotică de către elevii instituției.
A.O. Cahul „2030” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Ce înseamnă Uniunea Europeană pentru Raionul Cahul”. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).
Conținutul articolului aparține autorilor și nu reflectă neapărat viziunea UE sau GIZ