Publică un anunț
piatasud.md

Gospodăria Comunal Locativă solicită dublarea unor tarife pentru serviciile prestate

Gospodăria Comunal Locativă solicită dublarea unor tarife pentru serviciile prestate

Gospodăria Comunal-Locativă Cahul solicită majorarea tarifelor pentru serviciile prestate cetățenilor:  servicii comunale pentru deservirea caselor de locuit; evacuarea și utilizarea gunoiului; utilizarea ascensoarelor. 

Acesta a fost subiectul audierilor publice organizate astăzi de către întreprinderea municipală.

Astfel, potrivit directorului, pentru a asigura activitatea întreprinderi și a evita incapacitatea de plată se solicită Consiliului municipal Cahul majorarea tarifelor pentru serviciile prestate de întreprindere după cum urmează: 

Servicii comunale pentru deservirea caselor de locuit – 1,50 lei pentru m2 (tariful actual 1,20 bani)

Evacuarea și utilizarea gunoiului – 30 lei / persoană (tariful actual 15 lei)

Utilizarea ascensoarelor – (50 lei lunar)

CITEȘTE ȘI: Din 43 doar unul e nou. Va veni momentul când vom fi nevoiți ca ascensoarele din Cahul să fie stopate

Principalul argument al conducerii întreprinderii, pentru a majora tarifele este că tariful actual nu permite acoperirea cheltuielilor înregistrate de întreprindere. 

Decizia finală privind tarifele pentru serviciile prestate de Î.M. Gospodăria Comunal-Locativă Cahul urmează să fie aprobată de către Consiliul municipal Cahul la una dintre ședințele următoare.  

Ultima dată, tarifele pentru serviciile comunale în Cahul au fost stabilite în 2012, fiind ajustate pentru serviciile comunale pentru deservirea caselor de locuit în anul 2017. Decizia de ajustare a tarifelor a fost contestată atât de unii locatari cât și de OT Cahul a Cancelariei de Stat. 

Articole similare