Publică un anunț
piatasud.md

Guvernul a dat startul licitațiilor pentru „Drumuri Bune”. Din 1 iulie ar putea începe lucrările și la Cahul

Guvernul a dat startul licitațiilor pentru „Drumuri Bune”. Din 1 iulie ar putea începe lucrările și la Cahul

Astăzi va avea loc prima licitaţie în cadrul programului „Drumuri bune”, iar de luna viitoare vor începe lucrările de reconstrucţie a drumurilor din localităţi.

Anunţul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu, după şedinţa de lucru cu preşedintele Igor Dodon şi preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, transmite trm.md.

„Noi mergem pe planul nostru anunţat încă din noiembrie 2014 – de construcţie masivă a drumurilor. Bineînţeles, situaţia pandemică a influenţat la o etapă aceste ritmuri, dar acum se recuperează, se munceşte foarte intensiv pe traseul Chişinău-Giurgiuleşti, atât la Cimişlia, Comrat, cât şi pe traseul spre Vulcăneşti. Se recuperează acele pierderi în grafic şi, după cum ne-au asigurat antreprenorii responsabili de construcţie a acestor drumuri, graficul iniţial anunţat, angajamentele vor fi îndeplinite. Astăzi va avea loc prima licitaţie a programului de reconstrucţie a drumurilor în localităţi – „Drumuri bune”. Pe parcursul săptămânii vor fi petrecute licitaţiile pentru marea majoritate a localităţilor. Din 1 iulie vom începe şi lucrările în localităţi. De aceea,  revenim la activităţile cotidiene normale”, a declarat Ion Chicu.

Precizăm că pe 21 mai Guvernul a aprobat planul de investiții pentru reconstrucția drumurilor din țară, în total fiind locați în total 1125 milioane lei.

Au fost aprobate sumele per localități și traseele spre reparație în cadrul Programului de reparație a drumurilor publice naționale și Programului de reparație și întreținere periodică a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor.

Astfel, pentru raionul Cahul au fost aprobat alocarea a 40 156 mii lei, municipiului Cahul revenind-ui doar 1577 mii lei pentru reparația unor străzi, 14 localități vor beneficia de 1020 mii lei, alte 8 localități vor primi 1113 mii lei, iar alte 8 vor beneficia de 1206 mii lei.

5 localități din raion vor beneficia de sume sub un milion de lei, și anume 927 mii lei pentru reparația unor străzi din localitate.

Vedeți mai jos sumele alocate pentru fiecare primări din raionul Cahul în parte.

Articole similare