Publică un anunț
piatasud.md

În șase instituții de învățământ din regiunea de sud va fi implementat conceptul „Școala Digitală”

În șase instituții de învățământ din regiunea de sud va fi implementat conceptul „Școala Digitală”

Proiectele „Tekwill în Fiecare Școală” și EU4Moldova: Startup City Cahul, în perioada 26-28 noiembrie 2022, au prezentat conceptul „Școala Digitală” care urmează a fi implementat în 6 de instituții de învățământ din raioanele Leova, Cantemir, Taraclia, Cahul și Vulcănești.

Inițiativa „Școala Digitală” vine să susțină viziunea de digitalizare a educației din R. Moldova și presupune ghidarea instituțiilor în procesul de transformare și digitalizare pe parcursul unui an academic.

sursa: Facebook Nicolae Mocanu

„În acest an, alte 6 școli din regiunea de Sud vor putea deschide în incinta lor un Laborator Digital. Aceste spații de învățare inovatoare sunt perfecte pentru acei studenți care nu dețin un dispozitiv digital acasă, deoarece oferă acces la oportunități egale de dezvoltare și avansarea abilităților digitale”, a declarat Boris Filipov, Manager de Proiect, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. 

Timp de un an, instituțiile urmează a fi asistate de experți educaționali, atât locali cât și internaționali, cu scopul de a dezvolta strategia de transformare digitală, a îmbunătăți infrastructura, tehnica de calcul, precum și procesele de comunicare și colaborare dintre elevi, profesori și părinți.

”Programul va include și sesiuni de formare a membrilor administrației școlilor beneficiare, ca să poată dezvolta inițiative naționale în domeniul educației, și o ghidare în sensul de implementare a acestora. De asemenea, acestă inițiativă presupune verificarea tuturor dispozitivelor din cadrul instituțiilor participante, ca exprerții în domeniul tehnologic să vină cu recomandări pentru a fi adaptate la zi.”, a spus domnul Nicolae Mocanu.

sursa: Facebook Nicolae Mocanu

„Am dori să ne exprimăm admirația pentru implicarea activă a peste 150 de cadre didactice, manageriale și elevi care au participat într-un atelier unic de identificare și dezvoltare a unui model de evaluare calitativă a competențelor în rândul elevilor”, a declarat Galina Rusu, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării.

De acest program vor beneficia 25 de școli din raioanele R. Moldova. Inițiativa „Școala Digitală” este dezvoltată de către „Tekwill în Fiecare Școală” și EU4Moldova: Startup City Cahul, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Agenția de Guvernare Electronică și este susținută de USAID Moldova, Suedia, Uniunea Europeană și PNUD Moldova. 

Articole similare