Publică un anunț
piatasud.md

Iurie Barbu: ”Cahul pe plan sport-fitness nu este deloc dezvoltat”

Iurie Barbu: ”Cahul pe plan sport-fitness nu este deloc dezvoltat”

Iurie Barbu este antrenor de fitness și vicecampion European la Powerlifting. Din 2008, la doar 15 ani, a început să frecventeze sala de forță. Din prima luna i-a plăcut și a înțeles că vrea să devină antrenor.

„În anul 2022 am devenit vicecampion European la Powerlifting. La moment antrenez o echipă de băieți și fete în Powerlifting  care deja au devenit campioni și vicecampioni la nivel național”, ne-a povestit Iurie.

Spune că în 2008 erau foarte puține persoane care frecventau sala de forță, iar persoanele mai vârstnice nu-și închipuiau cum ei pot merge la sală. La moment foarte multe persoane fac sport, atât tineri cât și persoane vârstnice care vin la sală cu scopul de a crește nivelul de sănătate fizică, să redobândească sau să mențină organismul într-un tonul sănătos.

„Cahul pe plan sport-fitness nu este deloc dezvoltat. Toate utilajele care le avem sunt foarte puține. Nu putem să concurăm nici cu cea mai simplă sală din Chișinău. Acolo sălile sunt mult mai mari și sunt dotate mai bine și mai profesionist. La fel și sporturile ca Powerlifting sau Bodybuilding nu sunt dezvoltate. Sunt câteva persoane ca mine care participăm din propriile resurse financiare și inițiativă proprie, astfel că aceasta nu se poate dezvolta la un nivel mai înalt”, ne-a povestit antrenorul de fitness, Iurie.

Iurie mai spune că efortul fizic are atât efecte pozitive cât și negative care deseori sunt de lungă durată. Cel mai bine din primele luni să fie alături un antrenor care va conduce, va urmări și corecta persoana astfel ca exercițiile să fie efectuate corect.

Articole similare