Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul au fost reținuți doi cetățeni străini,care au intrat ilegal în țară

La Cahul au fost reținuți doi cetățeni străini,care au intrat ilegal în țară

Pe 9 decembrie, ofițerii Biroului migrație și azilal MAI au organizat în sudul țării o măsură pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost depistațidoi străini originari din Ucraina și Federația Rusă, fără acte de identitate. În urma investigațiilor s-a stabilit că ultimii, au intrat pe teritoriul Republicii Moldova ilegal, eludând punctul de trecere al frontierei de stat.

Pe cazul data fost inițiată o cauză penală, conform componentelor infracțiunii prevăzute de art. 362 Cod penal, trecerea ilegală a frontierei de stat.

Dacă se va dovedi vinovăția, străinii riscă amendă în mărime de până la 750 unitățiconvenționale,sau închisoare de până la 2 ani

Urmare a celor stabilite, în privința străinilor au fost inițiate proceduri de returnare cu instituirea interdicțiilor de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe perioada de 5 ani. Totodată, la demersul Biroului, instanța de judecată a dispus luarea în custodie publică a figuranțilorîn Centrul de plasament temporar al BMA.

Monitorizarea permanentă și controlul asupra respectării legislației din domeniul migrației, combaterea șederii ilegale a străinilor și a muncii nedeclarate sunt domeniile prioritare de activitate ale Biroului migrație și azil al MAI, bazate pe respectarea intereselor și libertățilorcetățenilor străini.

Sesizează o ședere ilegală a străinilor pe întreg teritoriul țării la numerele de telefon:

Zona de Sud a țării: 0299-47215, 078740962

Centrul de Apel al BMA: 022-820007

Articole similare